یک قاضی فدرال در آمریکا به فیسبوک دستور داد تا اسناد مربوط به برخی حسابهای کاربری را منتشر کند. این حساب ها محتوایی در حمایت از خشونت برعلیه اقلیت روهینگیا در میانمار داشتند.
تیک نیوز-به نقل از رویترز، این اقلیت مسلمان در میانمار برای مدت طولانی با خشونت و کشتار و آزار ارتش و دولت میانمار مواجه بودند و بسیاری از آنها آواره شده یا به کشورهای دیگر پناهنده شدند.
این قاضی در واشنگتن از فیسبوک به علت عدم انتقال این اطلاعات به بازرسانی که در حال تحقیق در مورد این جنایت بینالمللی علیه اقلیت روهینگیا هستند به شدت انتقاد کرد. انتظار میرود با تکمیل این تحقیقات میانمار به علت ابعاد این نسل کشی تحت تعقیب قرار بگیرد.
فیسبوک تا به حال از افشای اطلاعات درخواستی خودداری کرده و مدعی شده این کار در تناقض با قوانین ایالات متحده است که ارائه دهندگان خدمات ارتباطی الکترونیک را از افشای ارتباطات کاربران بازمی دارد. قاضی رسیدگی کننده به این پرونده معتقد است پستها و مطالب یادشده که حالا از فیسبوک پاک شدهاند، تحت پوشش این قانون نیستند.
گامبیا در حال پیگیری این پرونده در دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه است و میانمار را به نقض کنوانسیون ۱۹۴۸ سازمان ملل متحد در مورد نسل کشی متهم کرده است. مقامات میانمار هم مدعی هستند با یک شورش مقابله کردهاند و انجام یک جنایت نظام مند را رد کردهاند.
بیش از ۷۳۰ هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیایی در آگوست سال ۲۰۱۷ به دنبال هجوم ارتش از این کشور گریختند و به گفته پناهندگان بسیاری از افراد این اقلیت قتل عام شده و به آنها تجاوز شد.
منبع:مهر